Schaapskudde door zonnig Stadshagen

maandag 20 april 2015
Schaapskudde door zonnig Stadshagen

Onder begeleiding van een prachtig lentezonnetjes en twee herders met een dolenthousiaste hond, liep maandag de schaapskudde van Holtenbroek naar Breecamp in Stadshagen. De schaapskudde gaat daar op de velden grazen, zoals het ook in de afgelopen jaren deed. De tocht door Stadshagen leverde een prachtig tafereel op.

Veel bekijks
“Mooi he?”, zegt een automobilist voor de fietsoversteek bij het winkelcentrum, wijzen naar de honderden schapen die rustig oversteken. Niemand die klaagt, want hoe vaak zie je een schaapskudde op traditionele wijze door een woonwijk lopen? Fietsers stappen af, anderen nemen een de tijd om de schaapskudde aandachtig te bekijken.

Populair
De schaapskudde is mateloos populair in de wijk en bovendien veel beter voor de natuur dan het grasmaaien. Planten krijgen meer kans om zich te verspreiden en ontwikkelen door de natuurlijke begrazing. En bovendien is het een lust voor het oog voor de vele duizenden kinderen in de wijk.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!