Bobo’s en jongeren speeddaten in Level Z

vrijdag 26 juni 2015
Bobo’s en jongeren speeddaten in Level Z

Een praatje van een jongere over zijn ervaring bij Level Z, speeddaten met jongeren, een quiz over de ABC-methode: De genodigden werden warm onthaald bij het zesjarig jubileum van Level Z. Wethouder Jeugd Ed Anker vertelde enthousiast: “Het speeddaten vond ik erg leuk. Boeiend om te horen wat jongeren belangrijk vinden. Wat hen boeit, wat ze als idealen hebben en hoe zij de toekomst zien.”

In het kader van het zesjarig jubileum van Level Z zijn er in week 26 allerlei leuke dingen te beleven. Op donderdag was het de dag dat ze -zoals de jongeren het zelf omschrijven- de bobo’s ontvingen.

De wijk in
Anne Riemersma, directeur van Travers Welzijn, Zwolle Doet en Hedon was eveneens van de partij. Hij roemt de huidige ontwikkelingen binnen het jongerencentrum. “Het is geweldig dat ze steeds meer de wijk in gaan. We hebben allemaal dezelfde ambitie. Namelijk om jongeren meer te betrekken bij verschillende activiteiten. Daarbij is het heel belangrijk dat er veel diversiteit is. Dat iedere jongere zich er thuis voelt en de ruimte krijgt om eigen dingen te ontwikkelen.”

Groeien bij Level Z
Philip Veldhuizen, vrijwillig ambulant jongerenwerker, voegt daaraan toe: “Het is gewoon heel leuk binnen Level Z, er gebeurt van alles. En er kan nog veel meer. We wachten op mensen die met eigen ideeën en initiatieven komen om leuke activiteiten te gaan doen. Binnen Level Z krijgt iedere jongere de kans om zichzelf te ontwikkelen op het gebied dat hem of haar aanspreekt. Er zijn tenslotte heel veel jongeren met allerlei verschillende talenten. Wij willen hen de ruimte geven om hierin te groeien.”

Marc Vincent en Bart Demmers zijn vanaf het eerste uur betrokken bij Level Z. Volgens Marc, voorheen samen met Bart werkzaam bij het AA-huis, kwam vooral Bart met vernieuwende ideeën. “Het voornaamste wat Bart heeft doorgevoerd is om jongeren meer zeggenschap te geven. Wat wij toen voor ogen hadden met dit centrum is inmiddels echt gerealiseerd.”

Stoer gebouw
Ook de architect, John van Dijk van MTBarchitecten, was uitgenodigd op dit feest. Hij is verheugd te zien hoe het jongerencentrum in gebruik is. “Dit is echt wat wij destijds al voor ogen hadden. Het is gewoon een stoer gebouw dat zo gemaakt is, dat iedere nieuwe generatie jongeren die binnenkomt, er zelf zijn stempel op kan drukken. Ouders willen nog weleens met een frons naar dit gebouw kijken. Dat mag. Want het gebouw is expres stoer gemaakt met een wat minder brave uitstraling. Dat spreekt jongeren gewoon meer aan.”

Uit de luiers
De middag eindigde door Level Z symbolisch uit de luiers te halen. Daniel Heres: “We zijn nu zes jaar verder en als jongerencentrum worden we nu volwassen. We staan ergens voor en timmeren hard aan de weg. We willen een centrum zijn voor alle jongeren in Stadshagen.” De jongeren zijn vooral trots op wat ze hebben bereikt en ze zijn ook trots op elkaar dat zo goed hebben samengewerkt om van het 6 jarig bestaan zo’n succes hebben gemaakt.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!