Sponsorloop De Krullevaar levert €1716 op voor Cliniclows

dinsdag 7 juni 2016
Sponsorloop De Krullevaar levert €1716 op voor Cliniclows

De leerlingen van OBS de Krullevaar liepen op woensdag 18 mei een sponsorloop waarmee ze €1716,05 bij elkaar renden voor Cliniclowns. Hiermee kunnen meer dan 47 zieke en gehandicapte kinderen worden opgevrolijkt met een bezoekje van een Cliniclown. Vrijdag 3 juni werd cheque overhandigd aan een ambassadeur van Cliniclows.

De ambassadeur van Cliniclowns in Zwolle kwam naar OBS de Krullevaar om te vertellen over het werk van de Cliniclowns. De leerlingen hadden een grote verrassing voor haar: met een sponsorloop hadden ze €1716,05 bij elkaar gerend voor Cliniclowns. Twee leerlingen overhandigden haar de cheque. Ambassadeur Yvonne Looijen: ‘Wat een geweldige actie van de kinderen van OBS de Krullevaar. Cliniclowns is erg blij met deze actie want we zijn afhankelijk van giften’.

Sponsorloop
Nadat de leerlingen op school een filmpje hadden gezien over het werk van de Cliniclowns kregen ze een sponsorformulier mee en vroegen familie, vrienden en buren om ze te sponseren. Op 18 mei was het zover. Ouders en leerkrachten moedigden de leerlingen aan om zoveel mogelijk rondjes te rennen om het basketbalplein bij de school. Van groep 1 tot en met groep 8 deden alle leerlingen hun best zoveel mogelijk geld bij elkaar te rennen. Elke ronde werd afgestemd door een stempelclown en er was 1 leerling die zijn hele stempelkaart vol had, hij had maar liefst 20 rondjes gelopen binnen 10 minuten.

foto sponsorloop cliniclowns

Cliniclowns
Stichting Cliniclowns Nederland biedt kinderen met een ziekte en/of handicap afleiding en plezier. De Cliniclowns laten hen weer even baas zijn over hun eigen situatie. Momenteel spelen meer dan 65 speciaal opgeleide professionele Cliniclowns in ruim 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!