Zwolse Schaapskudde vertrekt uit Stadshagen

Het is weer zover; de winter is in aantocht dus tijd voor de Zwolse schaapskudde om te vertrekken naar hun winterverblijf. Op vrijdag 1 december om circa 14.00 uur zal herder Tjitse Terpstra de schapen in de vrachtwagen laden. Wethouder Michiel van Willigen gaat hem daarbij assisteren. Tot begin april 2018 verblijft de kudde in Appelscha. Iedereen die het leuk vindt om samen met de wethouder de schapen uit te zwaaien,  is van harte welkom bij wijkboerderij de Klooienberg.

Door het gure en natte weer van de afgelopen weken is herder Tjitse wel blij dat het graasseizoen erop zit. Hij verheugt zich dan ook op de terugtocht. De kudde blijft nog tot vrijdag 1 december om 14.00 uur in Zwolle. Op die middag worden de schapen met een speciale vrachtwagen opgehaald om lekker te gaan grazen in diverse Friese boerenweilanden.

Begrazen in plaats van maaien
De begrazing door schapen is een duurzame en milieuvriendelijke manier van onderhoud. Insecten, weidevogels, amfibieën en kleine zoogdieren ondervinden van begrazing door schapen geen nadelen.