Leerkrachten op ludieke manier in actie

dinsdag 14 april 2020
Leerkrachten op ludieke manier in actie

Om leerlingen te laten weten dat ze worden gemist kom je in actie! Dat moeten leerkrachten van basisschool de Sprankel en basisschool de Wendakker hebben gedacht. Op dit moment bieden leerkrachten vooral vanuit huis onderwijs aan. Om de leerlingen een hart onder de riem te steken bedachten deze leerkrachten een ludieke actie.

De Sprankel
De gekte rondom het hamsteren van toiletpapier hebben leerkrachten van basisschool de Sprankel aangegrepen om de leerlingen te laten weten dat ze worden gemist. Een wc-rol vliegt van de ene naar de andere leerkracht om vervolgens rollend te eindigen bij de directeur die de leerlingen toespreekt: “We willen dat het goed met je gaat!”.

De Wendakker
In samenwerking met muziekdocenten hebben leerkrachten van basisschool de Wendakker een filmpje gemaakt. Hierin worden leerlingen toegezongen door hun leerkrachten in maffe outfits. In het kader van op afstand leren vragen de leerkrachten zich af of iedereen al wel is ingelogd. Ook ouders worden niet vergeten. Zij krijgen een groot compliment voor hun rol als invaldocent.

Gekke outfits en stoere moves zijn een welkome afleiding van het schoolwerk dat elke dag wordt gemaakt door leerlingen van verschillende basisscholen. Op deze manier hopen de leerkrachten de leerlingen op te fleuren in deze toch wel vreemde tijd.

In beide filmpjes geven de leerkrachten aan het nog even vol te houden, want of de scholen na de meivakantie weer open gaan? Dat is nog maar de vraag….

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!