Doorlopende Mantelzorg tijdens de feestdagen: zo regelt u hulp in Zwolle

woensdag 1 december 2021
Doorlopende Mantelzorg tijdens de feestdagen: zo regelt u hulp in Zwolle

Wanneer u mantelzorger bent voor iemand met dementie of de ziekte van Alzheimer, kan er veel van u gevraagd worden. Ook zal de zorg voor uw naaste, naarmate de ziekte vordert, toenemen. Met de drukke feestdagen in het verschiet, kunt u het gevoel krijgen dat het allemaal wat te veel wordt. Voorkom dat u overbelast raakt en schakel daarom op tijd hulp in!

Het ontstaan van overbelasting

Overbelasting onder mantelzorgers komt helaas vaak voor. Natuurlijk zorg u het liefst zelf voor uw naaste met dementie. Echter worden de zorgtaken over tijd steeds zwaarder. Bijvoorbeeld doordat dat de hulpbehoevende ook s’nachts of de gehele dag hulp nodig heeft. Deze doorlopende zorg kan ertoe leiden dat uw eigen slaapritme wordt verstoord, waardoor u niet meer goed kunt uitrusten. Overbelasting ligt dan vaak op de loer.

Herken de symptomen op tijd

Voorkomen is altijd beter dan genezen! Herken daarom op tijd de symptomen van overbelasting. Heeft u afgelopen tijd veel lichamelijke klachten erbij gekregen? Misschien geeft uw lichaam wel een seintje dat u het rustiger aan moet doen. Hoofdpijn, vermoeidheid of vastzittende spieren kunnen een teken zijn van overbelasting.

Bent u meer gestrest, vergeetachtig of geprikkeld? Ook psychische klachten kunnen duiden op overbelasting. Neem ook deze mentale symptomen serieus en vraag op tijd advies of hulp aan bij uw mantelzorgtaken.

Doorlopende zorg regelen

Merkt u dat u in aanloop van de feestdagen alles steeds moeilijker kan bolwerken? Particuliere thuiszorgorganisatie Zuster Jansen kan uitkomst bieden. Met onze 24-uurs zorg kunnen wij mantelzorgers ontlasten tijdens in de drukke wintermaanden door de zorg voor uw naaste geheel over te nemen. Doordat wij niet met wachtlijsten werken, kunnen u en uw naaste direct bij ons terecht.

24-uurs zorg houdt in dat de hulpbehoevende dag en nacht verzorging krijgt van een vast zorgteam, bestaand uit maximaal vijf personen. Zo wordt uw naaste met dementie steeds door dezelfde personen geholpen, wat rust geeft. Op deze manier kunt u werken aan uw herstel, terwijl de zorg voor uw naaste gewoon doorgaat.

Financiering

Particuliere thuiszorg, zoals de 24-uurs zorg van Zuster Jansen, dient u zelf te betalen. Hier staat tegenover dat u uw specifieke zorgwensen kunt doorgeven en zo zelf kunt bepalen welke zorg uw naaste precies ontvangt. Ook zijn er verschillende manieren om de kosten te drukken. Denk bijvoorbeeld aan een bijdrage vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). Bij langdurige zorg kan een vergoeding vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) ook een optie zijn. Onze zorgmedewerkers helpen u graag met al uw financiële vragen.

Bent u mantelzorger en heeft u behoefte aan extra ondersteuning in de wintermaanden? Neem gerust contact op met onze collega’s en bespreek welke mogelijkheden er zijn voor particuliere thuiszorg in Zwolle.

Foto ter illustratie (Pexels, Sofia Shultz)

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!