De Sprankel finalist Grote Zwolse Verkeersquiz 2011

woensdag 2 maart 2011

Basisschool De Sprankel uit Stadshagen is één van de finalisten van de Grote Zwolse Verkeersquiz 2011. Op donderdagmiddag 10 maart vinden in theater De Spiegel de finales plaats voor de groep 6 leerlingen van de basisscholen in Zwolle. Jochem van Gelder – bekend onder meer van Het Klokhuis, Praatjesmakers en Willem Wever – presenteert deze quiz. Aan de voorrondes hebben 800 leerlingen van 21 basisscholen in Zwolle meegedaan.

Verkeerseducatie is van levensbelang. Gedrag is één van de bepalende factoren voor verkeers(on)veiligheid. Ook al zijn alle wegen veilig ingericht, de weggebruiker moet zich ook veilig gedragen. Daarom zet de gemeente Zwolle met verkeerseducatie zich in voor de meest kwetsbare verkeersdeelnemers zoals kinderen. Onderdeel van deze permanente verkeerseducatie zijn de verkeerslessen op het basisonderwijs.
Tijdens de Grote Zwolse Verkeersquiz 2011 wordt de verkeerskennis van de basisschoolleerlingen in Zwolle dit jaar voor het eerst getoetst. De verkeersquiz is mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

Voorrondes en finales
Alle 55 Zwolse basisscholen zijn in januari dit jaar uitgenodigd mee te doen aan de verkeersquiz. Tijdens de lessen op 17 februari hebben 800 leerlingen van groep 6 de voorrondevragen ingevuld. De scholen die de voorrondevragen als beste hebben gemaakt zijn: De Aquarel, Montessori, De Ichtus, De Ark, De Schatgraver, De Sprankel, De Wilgenburg en De Duyvencamp. Deze acht scholen nemen deel aan de finalerondes op donderdag 10 maart in theater De Spiegel.
Van elke school spelen de twee beste leerlingen mee. De eindstrijd bestaat uit een halve finale en een eindfinale. In de halve finale strijden de twee beste kandidaten van een school tegen drie andere koppels. De beste twee koppels gaan vervolgens door naar de eindfinale. Voor het winnende koppel staat er een grote Zwolse wisselbeker te wachten.

De finales starten om 13.00 uur in theater De Spiegel. Burgemeester Henk Jan Meijer huldigt rond 15.15 uur de winnaars.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!