Bouwvak brengt rust in Stadshagen

zondag 19 juli 2009

De bouwvak begint officieel vanaf maandag 20 juli, maar vrijdag legden bouwvakkers al de laatste hand aan projecten in Stadshagen. Het noorden van het land, waaronder Zwolle valt, is daarmee de eerste regio van het land waar de bouwlieden de zon mogen opzoeken. Door de bouwvak worden delen van de wijk aanzienlijk rustiger, omdat een groot deel van de verkeersbewegingen rond Stadshagen wordt gedomineerd door bouwbusjes, hijskranen en vrachtwagens. Is de stilte in de wijk Stadshagen met het oog op de recessie een stilte voor de storm?

Het project Werkeren ligt drie weken stil. Werkeren is één de de wijkdelen waar intensief wordt gebouwd.

Stilte voor de storm
De bouwvak is tegelijk stilte voor de storm; politici en deskundigen houden hun hart vast voor de klappen die de kredietcrisis mogelijk zal geven in het derde kwartaal van het jaar. Zo gaf CDA-kamerlid Eddy van Hijum in een interview met Stadshagennieuws al aan zorgen te maken over de werkgelegenheid in de bouwsector.

Lichtpuntjes
Toch zijn er ook hoopvolle berichten. De Nederlandse Vereniging van Makelaars berekende dat er in het tweede kwartaal 26% meer huizen zijn verkocht ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. Bovendien steeg de huizenprijs weer licht. Als de huizenverkoop weer aantrekt, kan dit mogelijk positieve gevolgen hebben voor de doorstroom naar nieuwbouwhuizen, waarvan vele bouwers in deze wijk afhankelijk zijn.

Vanaf 7 augustus is het weer gedaan met de rust in Stadshagen, dan is de bouwvak voorbij.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!