Fietstocht met verklede kinderen geslaagd (fotoreportage)

zaterdag 30 april 2011

Een stoere kraanmachinist zit op zijn versierde werktuig.

Brandweerwagens, bulldozers, vuilnismannen, zusters en bakkers verzamelden zich zaterdagochtend voor een grote koninginneparade op de fiets. Althans, de kleine versie van de gewilde beroepen. Want onder het mom van het thema “later word ik…” fietsen kinderen geheel verkleed en op de meest bijzondere omgebouwde fietsen door Stadshagen. Een prachtig schouwspel, want de fiets was soms werkelijk niet meer terug te vinden onder de prachtige versieringen. Bekijk de fotoreportage.

De optocht vertrok vanaf het basketbalveldje bij de Buidelmos en trok onder begeleiding van een muziekkorps door de wijk Stadshagen. En zo reden de meest uitéénlopende beroepen vanaf 10.15 uur door de wijk. Stadshagennieuws legde de optocht op foto vast en bundelde deze in een fotoreportage die u hieronder vindt.

Vakantieperiode

Het aantal kinderen dat aan de parade meedeed lag lager dan vorig jaar. Dat komr vooral omdat Koninginnedag dit jaar in de vakantieperiode valt. Desalniettemin deden er een forse zestig kinderen mee aan de bijzonder geslaagde optocht die werd georganiseerd door de hard werkende vrijwilligers van Stadshagen Totaal.

Tekort aan vrijwilligers
De wijkstichting gaf aan dat de optocht met veel pijn en moeite georganiseerd kon worden, omdat er eigenlijk maar één vrijwilliger beschikbaar was die met behulp van de dochters het hele spektakel op zich genomen had. De wijkstichting heeft dringend extra vrijwilligers nodig om dit soort prachtige evenementen voor kinderen in de wijk te kunnen blijven organiseren. Mocht u zich geroepen voelen, dan kunt u zich wenden tot wijkstichting Stadshagen Totaal.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!