Politie pakt scooterrijders Milligerplas aan

dinsdag 21 juli 2009 3 reacties

De politie in Zwolle gaat jongeren aanpakken die na zonsondergang bij de Milligerplas hangen en overlast veroorzaken met hun scooters. Dat heeft de politie laten weten. Omwonenden klagen over geluidsoverlast die jongeren op hun scooters veroorzaken op de boulevard bij de Milligerplas. De boulevard is één van de routes waar de jongeren langsrijden als ze het strand bij de plas verlaten. Omwonenden ergeren zich aan het geluid dat soms tot diep in de nacht doorgaat. De politie hoopt de rust te doen laten wederkeren met strenge maatregelen.

De politie heeft de jongeren, die na  zonsondergang niet meer bij de plas mogen rondhangen, nog voor 18 juli gewaarschuwd voor represailles als de politie hen op de ‘verboden’ tijden aantreft. Daarna is de politie gestart met het uitdelen van boetes. De politie hoopt met de maatregelen te voorkomen dat omwonenden van de plas het zomerseizoen voortdurend overlast krijgen van scooterrijdende jeugd.

De Milligerplas is naast het jongerencentrum in Stadshagen één van de weinige plekken waar jongeren kunnen rondhangen. Het park bij het winkelcentrum is ook een bekende plek waar jongeren met scooters ’s avonds de gezelligheid opzoeken. Als maatregel tegen crossende scooterjeugd heeft de gemeente in het verleden hekjes geplaats, waardoor scooters moeilijk het park kunnen betreden.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!