Politie pakt scooterrijders Milligerplas aan

dinsdag 21 juli 2009 3 reacties

De politie in Zwolle gaat jongeren aanpakken die na zonsondergang bij de Milligerplas hangen en overlast veroorzaken met hun scooters. Dat heeft de politie laten weten. Omwonenden klagen over geluidsoverlast die jongeren op hun scooters veroorzaken op de boulevard bij de Milligerplas. De boulevard is één van de routes waar de jongeren langsrijden als ze het strand bij de plas verlaten. Omwonenden ergeren zich aan het geluid dat soms tot diep in de nacht doorgaat. De politie hoopt de rust te doen laten wederkeren met strenge maatregelen.

De politie heeft de jongeren, die na  zonsondergang niet meer bij de plas mogen rondhangen, nog voor 18 juli gewaarschuwd voor represailles als de politie hen op de ‘verboden’ tijden aantreft. Daarna is de politie gestart met het uitdelen van boetes. De politie hoopt met de maatregelen te voorkomen dat omwonenden van de plas het zomerseizoen voortdurend overlast krijgen van scooterrijdende jeugd.

De Milligerplas is naast het jongerencentrum in Stadshagen één van de weinige plekken waar jongeren kunnen rondhangen. Het park bij het winkelcentrum is ook een bekende plek waar jongeren met scooters ’s avonds de gezelligheid opzoeken. Als maatregel tegen crossende scooterjeugd heeft de gemeente in het verleden hekjes geplaats, waardoor scooters moeilijk het park kunnen betreden.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

3 reacties op 'Politie pakt scooterrijders Milligerplas aan' »

 • ik schreef:

  waar moeten we dan heen? ;)

 • ik schreef:

  ”De Milligerplas is naast het jongerencentrum in Stadshagen één van de WEINIGE plekken waar jongeren kunnen rondhangen”

  Gemeente? doe er iets aan zou ik zeggen ;)

 • Bertus Staigerpijp! schreef:

  Ik vind het buitengewoon belachelijk,, wij zitten daar zo vaak en maken nooit overlast omdat vrienden van ons ook aan de boulevard wonen. en nu zijn er mogooltjes die met scooters rijden en die verpesten het voor anderen.
  Er zit er zelfs 1 bij die scooterlui die er 50 meter van af woont en rijd er de hele tijd heen en weer!

  Gemeente het is tijd dat jullie met je luie reet van die bureau stoel komen en een keer savonds komen kijken wat voor lui er zitten!

  Dan weet je precies wat voor volk er zit.. en dan kan je de ene groep wel laten zitten en de andere niet!

  En nog wat ik ben het eens met ik! want er zijn geen normale plekken waar je je eigen drinken kan nuttigen. want wie betaalt er nu 1.75 voor een flesje heineken in het jongerencentrum?

  GEMEENTE VEEL SUCCES ERMEE EN KRUIP VAN DIE STOEL AF!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!