Sterke toename verkochte woningen in Overijssel

maandag 18 juni 2012

Goed nieuws voor de huizenmarkt in Overijssel. Van alle provincies scoort Overijssel als tweede het best in de stijging van het aantal verkochte woningen. Ten opzichte van mei een jaar eerder werden er in mei dit jaar bijna vijftien procent meer woningen verkocht. Alleen Zeeland deed het beter met een stijging van ruim zeventien procent. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster. Met name de twee-onder-één-kap-woningen deden goede zaken: de verkoop van deze huizen steeg met 58 procent. 

Goed nieuws

De laatste cijfers van het kadaster voor Overijssel. Bron: Kadaster.nl

De nieuwe cijfers zijn welkom nieuws voor Stadshagen, waar de woningmarkt al jarenlang in het slop zit. Ook de aangrenzende provincie Gelderland gooit hoge ogen met de stijging van het aantal woningen, waardoor de hoop op nieuwe doorstroom in een stugge huizenmarkt weer opleeft. De twee-onder-één-kap-woningen blijken in Overijssel populair. Met een stijging van 58 procent pieken deze woningen in de cijfers. De koopsommen voor alle verkochte woningen daalden echter wel licht, gemiddeld circa 2,500 euro in vergelijking met een jaar daarvoor.

Kadaster
Landelijk steeg het aantal verkochte woningen met 2,7 procent ten opzichte van een jaar daarvoor. Toch wil het kadaster nog niet spreken van een trendbreuk. Voorlopig lijkt het op een tijdelijke opleving en zijn de ogen gericht op de transacties van de maand juni. Als hier ook een stijging in wordt waargenomen is er wel sprake van een opwaartse trend.

Lees de cijfers van het Kadaster.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!