Zwemwater Milligerplas koudste van Zwolle maar van goede kwaliteit

donderdag 22 juli 2010

Zwemmers die tijdens de vakantiedagen een duik wagen in de Milligerplas kunnen gerust zijn over de kwaliteit van het water. Waterschap Groot Salland onderzoekt de zwemwateren van Zwolle regelmatig en daaruit blijkt dat kwaliteit van het zwemwater van de Milligerplas goed is. Een klein nadeel ten opzichte van de andere plassen is wellicht de temperatuur: deze ligt met 20.2 graden gemiddeld twee graden lager dan andere plassen in de Hanzestad.

Goede kwaliteit
Van alle onderzochte wateren in Zwolle is er geen enkele ronduit slecht te noemen, overal kan gezwommen worden. Alleen de oostzijde van de Agnietenplas krijgt het predikaat ‘aanvaardbaar’, de rest is ronduit goed. De Milligerplas blijft met een zicht van meer dan één meter binnen het acceptabele niveau en de zuurgraad valt binnen de norm. Ziekteverwekkende bacteriën  worden er niet gevonden. Het enige opvallende van de Milligerplas is wel dat het zwemwater met 20,2 graden ruim twee graden kouder dan alle andere plassen in Zwolle.

Oppassen
Waterschap Groot Salland controleert de zwemwateren tweewekelijks. Het kan dus voorkomen dat de zwemkwaliteit onverhoopt veranderd, wees daarvan bewust. Mochten er klachten voorkomen, meld dit het Waterschap dan direct. De kwaliteit van de zwemwateren via de website van het waterschap geraadpleegd worden: www.wgs.nl/zwemwater

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!