Omgekeerd inzamelen: wat zijn de ervaringen?

dinsdag 6 november 2012 44 reacties
Omgekeerd inzamelen: wat zijn de ervaringen?

De ondergrondse containers verrezen als paddestoelen in Stadshagen.

Sinds kort mag een groot deel van Stadshagen zijn huishoudelijke restafval deponeren in ondergrondse containers die her en der in de wijk staan opgesteld. Doel van het zogenaamde inzamelen: meer afval scheiden, zodat overtollig plastic voortaan in de grijze container kan worden afgevoerd. Hoe vergaat de Stadshagenaar dit scheiden en is deze blij met de wandeling met afvalzak naar de nabijgelegen afvalcontainer?

Plastic scheiden
Een eerder plan van de gemeente Zwolle om afval in te zamelen met een vierde container leidde op deze site tot grote weerstand. Men wist niet waar ze nog een container kwijt moesten en bovendien vreesde de lezer nog verder dichtslibbende steegjes waar de containers in grote getale worden gestald. Het omgekeerde inzamelen was het antwoord op de weerstand: restafval in enkele ondergrondse punten in de wijk en plastic voortaan in de grijze bak.

Grote vraag is nu: hoe vindt u dit dagelijkse loopje naar de ondergrondse container? Is deze dichtbij uw huis of moet u er toch echt op uit om uw restafval kwijt te kunnen? En, het allerbelangrijkste: bent u al druk aan het scheiden geslagen? Laat het ons weten in de reacties en via onze poll.

Door de ondergrondse container...

 • Ben ik bewust plastic gaan scheiden (53%, 169 stemmen)
 • Gooi ik alles ondergronds, teveel moeite (31%, 101 stemmen)
 • Probeer ik te scheiden, maar het wordt niets (16%, 51 stemmen)

Aantal stemmen: 321

Laden ... Laden ...

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

44 reacties op 'Omgekeerd inzamelen: wat zijn de ervaringen?' »

 • Gertjan schreef:

  Scheiden van afval is een prima initiatief, maar met minpunten. In de zwarte container kon je ook grotere zaken kwijt. Die passen niet meer door de opening van de ondergrondse container. Je moet in meer gevallen de ROVA bellen. Voor plastic hebben we een afvalemmer gekocht, wat ook niet echt milieuvriendelijk is. Waarom levert gemeente Zwolle niet, zoals andere gemeenten wel doen, speciale (recycle) zakken waar je het plastic in kunt verzamelen? Deze aandachtspunten zijn voor ons echter geen reden om het nieuwe beleid af te schieten. Nadenken over je eigen afval hoort er in deze tijd bij. Grondstoffen raken op en afval belast het milieu, zeker plastic.

 • Pieter schreef:

  Super systeem hadden ze al jaren eerder moeten doen, ff puntje voor de winter Rova graag looproute naar afvalcontainers bereikbaar houden.

 • Brink schreef:

  @ Marcel: Om elke luier een PLASTIC zak, ja, dan zijn we goed bezig met afvalscheiding…..!!!

 • Marcel schreef:

  Tsja. Wat jij wilt. Jij zet nu een extra vuilnisbak buiten. Jij klaagt daarover. Ik niet.
  Die plastic komt al jaren bij het restafval. Zo erg kan het niet zijn dat er bij ons 1 keer per dag een broodzak doorheen glipt.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!