Gemeente controleert containers op restafval

donderdag 8 november 2012 18 reacties
Gemeente controleert containers op restafval

Opsporingsambtenaren zijn donderdag in Stadshagen bezig geweest om grijze containers te controleren op hun inhoud. Voor veel bewoners is het deze week de eerste keer dat de grijze container bij het legen alleen nog plastic mag bevatten. Wie dit vergeten is of nog niet op de juiste manier het afval heeft ingezameld, krijgt een groene sticker met een waarschuwing.

Sinds kort moet een groot deel van Stadshagen zijn huishoudelijke restafval deponeren in ondergrondse containers die her en der in de wijk staan opgesteld. Sindsdien mag alleen nog overtollig plastic in de grijze container verzameld worden. Dit afval wordt eens in de vier weken aan huis opgehaald.

Blijkbaar is nog niet iedereen gewend aan het omgekeerd inzamelen. Aan de Slaperdijkstraat waren donderdagochtend verschillende containers met een groene waarschuwingssticker te zien. De eigenaren van deze containers zullen het afval alsnog moeten scheiden en het restafval naar een ondergrondse container brengen.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

18 reacties op 'Gemeente controleert containers op restafval' »

 • stadshagenees schreef:

  Ze mogen nu dan ook best wel de grote grijze container ophalen en kleine oranje variant neerzetten of gewoon plastic laten aanbieden in zakken zoals in vele dorpen , de huidige container krijg je in 2 weken nog niet eens voor een 1/4 vol met plastic dus heeft het nog wel zin om de grote grijze container te handhaven.

 • Blauwvinger schreef:

  @stadshagenees,

  Zeker wel ik de mijne nokkie vol :)vraag mij wel af of ik 4 weken ga redden met een container ik denk dat een aantal zakjes bij de buren kwijt moet.

 • Blauwevingers schreef:

  Nou, mijn grote grijze container is niet meer in gebruik. Deze staat nu werkloos in de steeg.

  Afval scheiden? Dacht het maar niet! Alles gaat gewoon in de ondergrondse container. Bij de Rova komt alles gewoon op 1 bult ook al zeggen ze van niet.

 • Blauwvinger schreef:

  Ja ,vast en dan nog 750 euro per ton betalen voor nascheiding dacht het niet @ Blauwvingers haal gelijk die container uit de steeg want dat mag ook niet :)

 • Blauwvinger schreef:

  chips werkt het filmpje niet maar staat ook hier :)

  http://www.weblogzwolle.nl/content/view/32136/1/

 • Arie schreef:

  Die van ons zat na 2 weken ook al voor 3/4 vol met plastic (OK, heb het niet aangestampt). Maar ik ga geen rekening houden met dit plastic wel en dat plastic niet. Plastic is voor mij plastic en wij gooien alles van plastic in de bak. Het feit dat wij een klote eind van de ondergrondse container vandaan zitten en we met z’n allen in de wijk hebben gevraagd eentje dichterbij willen plaatsen en de ROVA/Gemeente dat niet wil, geeft mij genoeg redenen om zo weinig mogelijk naar dat ding toe te moeten lopen. Hoe minder plastic in de restafval hoe minder ik hoef te lopen. Oftewel, al het plastic in de bak.

 • JP schreef:

  @blauwvingers: lol, het ‘ook al zeggen ze van niet’ zorgt er natuurlijk voor dat jij altijd gelijk hebt. Maar ik kan je vertellen, het afval wordt wel degelijk gescheiden verwerkt. Geloof je het niet? Ga er eens kijken. Je kunt zelfs een rondleiding aanvragen. Wel enkel voor bedrijven of verenigingen, maar dan kun je met eigen ogen zien dat wat je zegt niet klopt.

  Los daarvan, wat ik ook lastig vind in dit verhaal is dat het restafval stinkt. In praktijk komt het er op neer dat ik 1 of 2 zakken ergens moet stallen tot ik in de gelegenheid ben om de zak(ken) naar de ondergrondse container te brengen.
  Plastic stinkt niet en is dus best binnenhuis (bijkeuken bv) of in de schuur te bewaren.
  Je zou bijna je kliko bij de ROVA als vermist opgeven zodat je een nieuwe krijgt. Die kun je dan gebruiken om je restafval zakken in te bewaren tot je ze kunt dumpen. Nadeel is dan weer dat je dan 4 van die enorm lelijke bakken hebt..

 • MG schreef:

  En Als je dan weet dat ze het plastic er gewoon uit kunnen halen met blazers, het blik met magneten en glas en tuinafval moet apart ingezamelt worden. Tenslotte hebben ze ook mensen aan de lopende band staan die geld uit het afval halen. Jaja, ik ben er dus naartoe geweest..

 • Blauwvinger schreef:

  @MG,

  Nascheiding is altijd duurder zo,n 750 euro per ton kan ook wel maar dan zal Rova/gemeente Zwolle ons extra nascheidingskosten in rekening brengen.

  Waarom??? we kunnen het zelf veel beter :)

 • Bertus schreef:

  Altijd de grijze bak al bijna halfleeg. Netjes papier in de blauwe, glas apart wegbrengen, zakjes plastic naar het winkelcentrum en chemische resten af en toe op laten halen. Resultaat? De buren flikkeren mijn bak vol…. Nu? Een fijne sticker ontvangen met een waarschuwing…. Omdat mijn buren nog steeds mijn bak volflikkeren!!!! Nog steeds met restafval terwijl ik mijn bak netjes vul met plastic. Resultaat, ik krijg nu op mijn donder door nieuw beleid. Dank ROVA!

 • GeenIdee schreef:

  Afval scheiden = onzin; bij de Rova gaat alles in 1 verbrandingsoven, dus ik mieter alles in de ondergrondse

  wat ik heftig klote vind, dat ik minimaal 280mtr moet lopen met een vuilniszak… – dus wij verzamelen 5 volle zakken, rijden met de auto naar de ondergrondse op 280mtr of 305mtr hop hop hop!

 • Michel schreef:

  Ik vind die afstand tot de ondergrondse nog niet zo’n probleem. Waar ik wel een probleem meer heb is die vent van de de Rova die in een eerder artikel glashard staat te liegen dat niemand meer dan 200meter weg zit van zo’n ding.
  Hij zou de politiek in kunnen..

 • Pieter schreef:

  Tjonge jonge wat een zeikers hier kun je wat doen voor het milieu is het weer niet goed.Het plastic gaat niet de verbrandingsoven in en de Rova heeft er geen !!!wat een broodje aapverhaal.

  In een paar uitzonderlijke gevallen is het iets verder lopen nou is dat zo erg.

  GeenIdee straks betalen per kilo dan ben je aan de beurt dus kun je beter nu alvast goed gaan scheiden.

 • Michel schreef:

  @Pieter, wel als je slecht loopt o.i.d. (ik heb het niet over mijzelf). En als de gemeente/Rova dan doodleuk beweert dat niemand verder hoeft dan 200 meter, terwijl dit een keiharde leugen is. Dan weet je weer over de overheid over zijn burgers denkt.

 • beton-dorp schreef:

  vorige week rest afval naar ondergrondse (vrijdag)18-00 uur
  met pijn en moeite ging klep open (kon nog net er in)

  kwamer een achter mij aan ja vol ,,,,,
  dus kwakt hij zijn zakkie er naast
  vandaag week later effe er heen ”VOL” 18-00 uur!!!
  probeer de bak er naast voor plastic ja hoor klik gelijk open….

  dus nu mijn rest afval er in en die na mij komen denk ik ook

  leeg die bakken is wat vaker!!!! ***&*&*zooi

 • Frits schreef:

  mooi systeem hoor maar maak dan in elke straat een blok van 4 die ondergrondse dingen. Niemand hoeft dan die soms wel 200+ meters te lopen met een volle zak (die dat tot overmaat van ramp vlak voor die bak kapot scheurt) en dan kunnen gelijk overal al die lelijke bakken weg!
  En als we geen nieuwe plastic containers hoeven te maken spaart dit het milieu ook nog eens.
  dus hop de groene bak in de grijze en afvoeren als plastic afval

 • peejee schreef:

  Als je al zoveel tijd hebt om uit te zoeken of de container op 200 of 300 meter staat , snap ik niet dat je geen tijd hebt om er af rn toe een zakje heen te brengen . En als mijn buurman niet kan lopen . Help ik hem graag met zijn zakje hoor . En ook iemand die niet kan lopen komt toch aan zijn boodschappen en de container kwam toga ook aan de weg? Kan her nu dan ineens niet meer?

 • stadshagenees schreef:

  Ja die troep uit de schappen trekken vindt men geen probleem,maar owee als de zaakjes netjes opgeruimd moet worden:(

  Bah, wat een zeikers !!!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!