Gemeente controleert containers op restafval

donderdag 8 november 2012 18 reacties
Gemeente controleert containers op restafval

Opsporingsambtenaren zijn donderdag in Stadshagen bezig geweest om grijze containers te controleren op hun inhoud. Voor veel bewoners is het deze week de eerste keer dat de grijze container bij het legen alleen nog plastic mag bevatten. Wie dit vergeten is of nog niet op de juiste manier het afval heeft ingezameld, krijgt een groene sticker met een waarschuwing.

Sinds kort moet een groot deel van Stadshagen zijn huishoudelijke restafval deponeren in ondergrondse containers die her en der in de wijk staan opgesteld. Sindsdien mag alleen nog overtollig plastic in de grijze container verzameld worden. Dit afval wordt eens in de vier weken aan huis opgehaald.

Blijkbaar is nog niet iedereen gewend aan het omgekeerd inzamelen. Aan de Slaperdijkstraat waren donderdagochtend verschillende containers met een groene waarschuwingssticker te zien. De eigenaren van deze containers zullen het afval alsnog moeten scheiden en het restafval naar een ondergrondse container brengen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!