Kinderen zwemmen geld bijeen voor Park de Stadshoeve

zondag 29 november 2015
Kinderen zwemmen geld bijeen voor Park de Stadshoeve

Zoveel mogelijk baantjes zwemmen in 20 minuten tijd. Met die missie doken op zondag 29 november ruim zeventig kinderen uit Stadshagen het water in om geld bij elkaar te zwemmen voor de realisatie van Park de Stadshoeve. De afgelopen weken hebben de kinderen gezocht naar mensen die hun wilden sponsoren. En met succes: in twee uur tijd zwommen de kinderen ruim 2600 euro bij elkaar.

Elke school een half uur zwemmen
Het was een komen en gaan bij Bubbels Bewegen van kinderen die geld bij elkaar kwamen zwemmen. Kinderen van meerdere scholen uit de wijk deden aan de actie mee. De organisatie was strak: iedere school had tussen 16.00 en 18.00 uur een half uur de tijd om te zwemmen. De Schatkamer begon om 16.00 uur, gevolgd door de Wendakker en Het Festival. De ouders stonden aan de kant van het water en in de kantine hun kinderen aan te moedigen.

Certificaat
Na hun goede prestatie kregen de kinderen ieder een certificaat met daarop het aantal rondjes en het bedrag dat zij bij elkaar hadden gezwommen. Sommigen haalden grote bedragen bij elkaar. Zo zwom één van de deelnemers 119 euro bij elkaar. “Oma heeft gesponsord voor 1 euro per baantje. Ik heb 36 baantjes gezwommen, dus oma moet 36 euro betalen,” lacht een andere deelnemer.

Grote scholen actie voor Park de Stadshoeve

Impressie van het toekomstige park met dierenweide, tuinen, speeltuinen en nieuw gebouw met horeca en ontmoetingsruimten

Impressie van het toekomstige park met dierenweide, tuinen, speeltuinen en nieuw gebouw met horeca en ontmoetingsruimten

Het sponsorzwemmen was onderdeel van de Grote Scholenactie voor de realisatie van Park de Stadshoeve. Het park moet volgens de Stichting straks de ontmoetingsplek worden in de wijk met horeca, dierenweide, educatie, speelterreinen en tuinen. Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door Bubbels Bewegen. Voor de kinderen was het naast een grote prestatie ook een feestje om mee te doen. Door hun inzet is de realisatie van Park de Stadshoeve weer een stap dichterbij.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!