Vertraging in onderzoek verkeersknip

donderdag 23 december 2010 6 reacties

Het onderzoek naar de mogelijkheden om de verkeersknip uit Stadshagen te halen laat wat langer op zich wachten. Dat meldt de Stentor donderdag. In december beloofde het college van B&W de gemeenteraad om in december de uitkomsten van het onderzoek te presenteren. Nu wordt verwacht dat dit pas begin februari 2011 kan gebeuren.

De opgetreden vertraging wordt veroorzaakt door extra werkzaamheden die het onderzoeksbureau moet doen voor het onderbouwen van de varianten als alternatief voor de verkeersknip. Het verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng werkt momenteel aan de schriftelijke rapportage van het onderzoek. Zodra het college dat heeft vastgesteld, krijgt de raad het toegestuurd. Naar verwachting is dat begin februari.

De verkeersknip die Stadshagen in tweeën splijt is veel bewoners al langer een doorn in het oog. Coalitiepartij VVD initieerde het onderzoek naar alternatieven. Daarbij worden aspecten als draagvlak in de wijk, fietsveiligheid en de omvang van de investeringen meegenomen. Het verkeersadviesbureau is in september al met het onderzoek gestart.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

6 reacties op 'Vertraging in onderzoek verkeersknip' »

 • Hans G schreef:

  de vertraging is misschien wel omdat de knip misschien wel helemaal toch zo gek nog niet is.Als de knip weg gehaald word zijn de rapen pas gaar en doen de nu tegenstanders van de knip weer vragen of er alstublieft iets gedaan kan worden voor de overlast van o.a auto’s want het de rust is weg en de veiligheid van de kinderen is nog minder gegarandeerd.

 • Martin L schreef:

  Volgens mij is de invloed op autoluw, verkeersveiligheid zeer beperkt.
  En er is zeker geen gerantie meer/minder op kinderveiligheid.
  Zo kunnen we alles wel aan elkaar verbinden!
  Deze week waren de slagbomen van de bypass (parkeergarage) weer eens open, en wat je ziet laat zich raden!
  Nee, de verkeersknip is een gedrocht ontsproten een de geest van een overijverige ambtenaar, dient geen enkel doel, verkeersveiligheid los je zeker niet op door de zaak aftesluiten. En een autoluwe wijk?
  Ga de wijk maar eens in, en turf maar eens af maar 2 of meer auto`s voor de deur staan.

 • Marcel schreef:

  Ik heb niets tegen de ‘verkeersknip’. Waar ik wel wat tegen heb zijn de irritante maatregelen die men neemt om sluipverkeer tegen te houden. Ik hoor niet bij dat sluipverkeer, maar heb last van de slagbomen en vooral van de drempels! Op deze manier is er niemand blij.

 • Hans G schreef:

  irritante maatregelen zijn jammer genoeg nodig omdat mensen anders sowieso niet luisteren,en vanaf dag 1 is al bekend in het bestemmingsplan dat de wijk in twee gedeeld zou worden dan moeten de mensen achteraf niet mauwen maar hadden ze zich beter moeten laten voorlichten wat men voorhad met deze wijk.

 • Marcel schreef:

  Overigens is opvallend dat zelfs mijn TomTom me gewoon door de parkeergarage stuurt . . . .
  Dat doe ik natuurlijk niet, maar toch.

 • Hans G schreef:

  de tomtom zou ook rekening moeten houden met bussluizen en slagbomen zodat mensen sowieso omgeleid worden dan word het op een gegeven moment vanzelf automatisme

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!