Vertraging in onderzoek verkeersknip

donderdag 23 december 2010 6 reacties

Het onderzoek naar de mogelijkheden om de verkeersknip uit Stadshagen te halen laat wat langer op zich wachten. Dat meldt de Stentor donderdag. In december beloofde het college van B&W de gemeenteraad om in december de uitkomsten van het onderzoek te presenteren. Nu wordt verwacht dat dit pas begin februari 2011 kan gebeuren.

De opgetreden vertraging wordt veroorzaakt door extra werkzaamheden die het onderzoeksbureau moet doen voor het onderbouwen van de varianten als alternatief voor de verkeersknip. Het verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng werkt momenteel aan de schriftelijke rapportage van het onderzoek. Zodra het college dat heeft vastgesteld, krijgt de raad het toegestuurd. Naar verwachting is dat begin februari.

De verkeersknip die Stadshagen in tweeën splijt is veel bewoners al langer een doorn in het oog. Coalitiepartij VVD initieerde het onderzoek naar alternatieven. Daarbij worden aspecten als draagvlak in de wijk, fietsveiligheid en de omvang van de investeringen meegenomen. Het verkeersadviesbureau is in september al met het onderzoek gestart.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!