Bewoner Van Disselstraat krijgt gebiedsverbod voor Stadshagen

woensdag 25 september 2019
Bewoner Van Disselstraat krijgt gebiedsverbod voor Stadshagen

Vanaf vandaag heeft een bewoner van de Van Disselstraat, die afgelopen weekend betrokken was bij een schietincident, een gebiedsverbod voor zes weken voor de wijk Stadshagen opgelegd gekregen. Burgemeester Peter Snijders, politie en Openbaar Ministerie hebben dit gezamenlijk besloten. Dit betekent dat de betrokken bewoner zich de komende zes weken niet in de wijk mag vertonen.

De gemeente vindt het belangrijk dat alle inwoners zich veilig en prettig voelen in hun buurt of huis. Door het schietincident van afgelopen weekend is dit gevoel in Stadshagen verstoord. Daarom besloot burgemeester Snijders maandagavond de woning van de betrokken bewoner met onmiddellijke ingang te sluiten, om onrust in de buurt weg te nemen. Gisteren bleek dat de buurt blij was met deze maatregel, maar dat de onrust nog niet was weggenomen, omdat de betrokkene nog zichtbaar aanwezig was in de wijk.

Daarom is besloten aanvullende maatregelen te nemen. Het is de bewoner verboden zich de komende zes weken in Stadshagen te vertonen. De politie zal er op toe zien dat hij zich aan dit verbod houdt. De wijkmanager, Travers en de wijkagenten zijn ook de komende dagen continu in de wijk aanwezig om de vinger aan de pols te houden en vragen van bewoners te beantwoorden. Snijders: ‘We verwachten dat door deze maatregel in ieder geval de komende zes weken de rust in Stadshagen terugkeert. Het onderzoek gaat in volle gang door en kijken we hoe de situatie zich verder ontwikkelt.’

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!