Politieke aandacht voor schietincident

maandag 23 september 2019
Politieke aandacht voor schietincident

Vanavond is er tijdens de raadsvergadering politieke aandacht voor het recente schietincident in de Van Disselstraat in Stadshagen. Hierbij werd een 25 jarige bewoner gewond. CDA-raadslid Arjan Spaans gaat vragen stellen aan de kersverse nieuwe burgemeester Peter Snijders, verantwoordelijk voor de openbare orde in Zwolle. Spaans wijst in zijn vragen op het feit dat er de laatste tijd in de wijk sprake is van meerdere zware geweldsincidenten. Het raadslid vraagt zich of of Stadshagen wellicht meer wijkagenten moet hebben.

Het aantal wijkagenten in Zwolle-West, de wijken Westenholte en Stadshagen, is recent uitgebreid naar vier (zie foto). Landelijke normen geven aan dat een invulling van 1 wijkagent op 5000 inwoners wenselijk is. Op basis hiervan zou de wijk meer wijkagenten moeten hebben. Hoewel de gemeente er niet over gaat, is Spaans toch van mening dat de gewenste uitbreiding in Den Haag zal moeten worden bepleit.

Steeds meer incidenten op het gebied van openbare orde vinden plaats omdat de onderwereld in toenemende mate verbonden raakt met de bovenwereld, de zogeheten ondermijning. Het landelijke orgaan dat die ondermijning moet aanpakken heeft gelden beschikbaar, waar ook Zwolle gebruik van kan maken. Spaans wil van de burgemeester weten of de gemeente naar aanleiding van diverse incidenten in Stadshagen ook een beroep op deze middelen gaat doen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!