Gemeente ontvangt 700 reacties ‘knip’

woensdag 30 maart 2011 9 reacties

In totaal hebben zo’n 700 mensen de moeite genomen om burgemeester en wethouders van Zwolle te informeren over hoe zij tegen de mogelijkheden aankijken om de verkeersknip in Stadshagen op te heffen. Tot en met vrijdag 25 maart hebben buurtbewoners en andere belanghebbenden de kans gekregen om te reageren op het onderzoek dat het stadsbestuur heeft laten doen naar het opheffen van de verkeersknip.

Wethouder René de Heer (Verkeer) is opgetogen over het aantal reacties: “We weten natuurlijk dat de verkeersknip al jaren voor discussie zorgt in de wijk. Dat is voor ons ook de reden geweest om nu eens goed op een rij te zetten wat we kunnen doen om de verkeerssituatie in Stadshagen te verbeteren. De meningen van de wijkbewoners kunnen ons daarbij helpen.” Eerder besloot de wethouder al de reactietermijn te verlengen.

Standpunt
Nu iedereen de kans heeft gehad te reageren op het onderzoek naar manieren om de knip op te heffen, worden al die meningen overzichtelijk op papier gezet. Dat zal enkele weken duren. Daarna nemen burgemeester en wethouders een standpunt in over hoe het volgens het stadsbestuur verder moet met de verkeersknip.

De vele honderden reacties van belanghebbenden die de afgelopen weken zijn verzameld neemt het college mee in de afweging. De Heer: “We hebben steeds aangegeven dat dit geen referendum was: we turven niet wijkbreed hoeveel mensen voor of tegen zijn. Wat we hebben gevraagd aan de buurtbewoners is welke oplossing zij het meest logisch vinden voor de verkeersproblemen in de wijk. En welke argumenten ze daarbij belangrijk vinden. Als binnenkort die resultaten bekend zijn, zal het college zich daar zeker rekenschap van geven.”

De wethouder geeft aan dat hem de afgelopen weken al duidelijk is geworden dat wijkbewoners breder naar de verkeerssituatie in Stadshagen hebben gekeken dan louter de verkeersknip. “En dat is alleen maar goed. Ik hoop dat uit de inventarisatie ideeën naar voren komen waarmee we de wijk beter bereikbaar en veiliger kunnen maken.”

Gemeenteraad
Nadat het college een standpunt heeft bepaald, is het aan de gemeenteraad om een definitief besluit te nemen over hoe het verder moet met de verkeersknip. De gemeenteraad buigt zich naar verwachting in mei over het onderwerp.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!