Gemeente ontvangt 700 reacties ‘knip’

woensdag 30 maart 2011 9 reacties

In totaal hebben zo’n 700 mensen de moeite genomen om burgemeester en wethouders van Zwolle te informeren over hoe zij tegen de mogelijkheden aankijken om de verkeersknip in Stadshagen op te heffen. Tot en met vrijdag 25 maart hebben buurtbewoners en andere belanghebbenden de kans gekregen om te reageren op het onderzoek dat het stadsbestuur heeft laten doen naar het opheffen van de verkeersknip.

Wethouder René de Heer (Verkeer) is opgetogen over het aantal reacties: “We weten natuurlijk dat de verkeersknip al jaren voor discussie zorgt in de wijk. Dat is voor ons ook de reden geweest om nu eens goed op een rij te zetten wat we kunnen doen om de verkeerssituatie in Stadshagen te verbeteren. De meningen van de wijkbewoners kunnen ons daarbij helpen.” Eerder besloot de wethouder al de reactietermijn te verlengen.

Standpunt
Nu iedereen de kans heeft gehad te reageren op het onderzoek naar manieren om de knip op te heffen, worden al die meningen overzichtelijk op papier gezet. Dat zal enkele weken duren. Daarna nemen burgemeester en wethouders een standpunt in over hoe het volgens het stadsbestuur verder moet met de verkeersknip.

De vele honderden reacties van belanghebbenden die de afgelopen weken zijn verzameld neemt het college mee in de afweging. De Heer: “We hebben steeds aangegeven dat dit geen referendum was: we turven niet wijkbreed hoeveel mensen voor of tegen zijn. Wat we hebben gevraagd aan de buurtbewoners is welke oplossing zij het meest logisch vinden voor de verkeersproblemen in de wijk. En welke argumenten ze daarbij belangrijk vinden. Als binnenkort die resultaten bekend zijn, zal het college zich daar zeker rekenschap van geven.”

De wethouder geeft aan dat hem de afgelopen weken al duidelijk is geworden dat wijkbewoners breder naar de verkeerssituatie in Stadshagen hebben gekeken dan louter de verkeersknip. “En dat is alleen maar goed. Ik hoop dat uit de inventarisatie ideeën naar voren komen waarmee we de wijk beter bereikbaar en veiliger kunnen maken.”

Gemeenteraad
Nadat het college een standpunt heeft bepaald, is het aan de gemeenteraad om een definitief besluit te nemen over hoe het verder moet met de verkeersknip. De gemeenteraad buigt zich naar verwachting in mei over het onderwerp.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

9 reacties op 'Gemeente ontvangt 700 reacties ‘knip’' »

 • Hans G schreef:

  Gelukkig heeft de verlenging(met een week) om de reacties op de knip in te leveren IEDEREEN de kans geboden om te reageren om manieren te zoeken om de knip op te heffen!!!!!Het is de toon die de muziek maakt maar dit deuntje staat MIJ in ieder geval niet aan,het is immers nog steeds hetzelfde VVD refreintje (opheffen de knip)en elkaar tijdens de raadsvergaderingen maar veren in de reet steken over hoe goed “wethouder”het wel niet doet en wat leuk dat er onder de streep ook nog wat over blijft,dat is dan zeker om hier in stadshagen een variant aan te leggen.VVD FOEI!!! KEEP DE KNIP ALIVE

 • GosseKlaas Miedea schreef:

  Uiteraard benieuwd naar de mening van de 700 Stadshagenaars. Op basis van het rapport van Goudappel Coffeng lijkt het verstandig volop aandacht te geven aan het oplossen van de huidige knelpunten, waaronder Twistvlietpad/Belvederelaan. Ook met het verbeteren van de bewegwijzering kan iedereen sneller op de goede plek komen. Door in Stadshagen II beter op de infrastructuur te letten, kunnen die inwoners straks makkelijker de wijk in-, uit- en doorkomen. Zo staan er nog wel meer zinnige aanbevelingen. Met de knip is te leven, als de verkeersveiligheid en het woongenot in de wijk gehandhaafd blijft.
  De website: http://deknipstadshagen.com bundelt alle informatie over de verkeersknip.

 • Henk schreef:

  Vaak is het zo dat als ergens iets tegen moet worden gestemd, zoals in dit geval het openstellen van de verkeersknip, juist tegenstanders reageren. Ik vermoed dat deze 700 reacties pleitbezorger zijn voor het handhaven van de knip. Zo niet, dan zijn de tegenstanders van openstelling ernstig in gebreke gebleven en kan de gemeente rustig de knip openen.

 • WFvN schreef:

  Deze tegenstander heeft in ieder geval z’n mening gegeven (via het reactieformulier dus ook)

 • Hans G schreef:

  deze tegenstander ook en stilletjes hoop ik dat die andere 699 ook tegen zijn want de wethouder grijpt waarschijnlijk de geringste meelopers voor het opheffen aan om dit ook te realiseren.KEEP DE KNIP ALIVE

 • WFvN schreef:

  Dat idee heb ik ook bij deze door de parkeergarage crossende wethouder.

 • Wouter schreef:

  In dit geval is het echter niet zo eenvoudig dat een reactie voor of tegen is. Ik kan me goed voorstellen dat mensen tegen zijn wanneer een alternatief teveel invloed gaat hebben op de directe omgeving (straat), maar dat tegelijkertijd wordt aangegeven wel voor een ander alternatief te zijn.

 • WFvN schreef:

  Daar sluit ik me bij aan. De aangedragen alternatieven ben ik tegen. Nieuwe alternatieven sta ik voor open.

 • michiel schreef:

  Ik ben wel benieuwd naar het besluit van de gemeenteraad. Ondertussen is mei voorbij…..

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!