Handtekeningactie tegen shortcut Stadshagen

zaterdag 23 juli 2011 67 reacties

De pas geopende poort aan de Nijenhuislaan wordt dankbaar gebruikt door wijkbewoners

Omwonenden van de sinds kort opengestelde route over de Nijenhuislaan richting het winkelcentrum zijn een handtekeningactie begonnen in de hoop om de korte route weer gesloten te krijgen. De gemeente Zwolle opende de verkorte route vanuit Werkerhoven richting het winkelcentrum als compensatie voor de werkzaamheden aan de Havezatheallee, die Stadshagen “dubbel op slot” zet. Omwonenden vermoeden echter dat de openstelling een test is voor een mogelijke openstelling van de breeduit bediscussierde “Knip van Stadshagen”.

De gemeente heeft aangegeven dat er na het zomerreces een besluit komt over de veel besproken ‘Knip van Stadshagen’. Ondertussen houdt de knip de gemoederen flink bezig in de wijk. Op deze website www.stadshagennieuws.nl wordt er door omwonenden van Nijenhuislaan bezorgd gereageerd op de tijdelijke openstelling. Zo lieten omwonenden deze website via een e-mail weten inmiddels een handtekeningenactie zijn gestart om de opening weer ongedaan te krijgen.

De redactie Stadshagennieuws ontving veel reacties, zoals onder meer de volgende:  “Er zullen zeker een x-aantal ongelukken gebeuren op de kruising Nijenhuislaan-Hofstedestraat.” En:
“Nu de discussie nog volop bezig is over de Knip wordt al als een “proefballonnetje”deze knip maar even opengegooid.” en “Men moet nog steeds naar dezelfde kant van het winkelcentrum rijden, maar dan wel door een 30 km-zone met veel kinderen op de fiets, ouderen die daar rondlopen met hulptoestellen, of rondrijden in scootmobielen.”

 

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

67 reacties op 'Handtekeningactie tegen shortcut Stadshagen' »

 • Richard schreef:

  Met alle respect voor de kinderen ‘Niet enkel uit het Knip gedeelte’ maar voor heel Stadshagen.
  Auto`s scheuren vaak door kleine straatjes alsof het een race traject betreft. Knipperen naar rechts of links lijkt te veel moeite voor veel mensen die zich vertoeven in Stadshagen.

  Maar het positieve gedeelte ligt nu voor ons, het Hasselterweg project. Als dat de ultieme aansluiting is om de Knip alive te houden juich ik dat van harte toe beste Hans.

  Het razende vrachtverkeer neemt wel in erge mate toe momenteel, wat al begint om 5 uur `s nachts. Ramen kun je niet meer loshouden voor een ongestoorde nachtrust.

  Er komt verandering in..Joepie!

 • Hans G schreef:

  @Richard de bewoners die nog tegen zijn gaan vanzelf de situatie begrijpen en waarschijnlijk ook waarderen al zal toegeven altijd wat langer duren dan klagen.KEEP DE KNIP ALIVE!!!

 • Zwollenaar schreef:

  Nou Hans G ik blijf het niet begrijpen waarom ik zo onnodig het milieu extra moet belasten met die extra kilometers omrijden.Maar wat betreft veiligheid voor kinderen slaat ge gemeente nu ook de plank mis zo,n kniproute als de frankhuiserallee daar kun je veilig oversteken niet dus !!!

 • Hans G schreef:

  @ Zwollenaar berekeningen hebben aangetoond dat het “omrijden”reuze meevalt en het omrijden wat daadwerkelijk plaats moet vinden is een gevolg van het stedebouwkundig uitgangspunt en wat betreft je opmerking kniproute en Frankenhuizerallee , de situatie is nu inderdaad misschien te druk (ivm werkzaamheden Havezaethallee) maar de Frankenhuizeralllee is reeds heringericht en tot voor de uwe waren er eigenlijk weinig tot geen klachten.KEEP DE KNIP ALIVE!!!

 • Hans G schreef:

  maandag 5-9-2011 vrees shortcut/proefopening toegelicht http://zwolle.raadsinformatie.nl/notucastOD/preverg/5204/startPoint/79569
  KEEP DE KNIP ALIVE!!!

 • Zwollenaar schreef:

  Erg leuk Hans G,maar daar heb ik jouw slogan niet gehoord tijdens jouw betoog.

  Snijt ook geen hout voor enkel wat bewoners. Die knip moet eruit op een of andere manier. De wijk wordt groter en groter, Middelbare school erbij 3 basis scholen, Winkelcentrum ect met nog ruim 15.000 inwoners erbij moeten de bestaande routes ontzien worden anders staan we straks met zijn allen in file in Stadshagen.

  Daarom

  ERUIT MET DIE KNIP !!!

 • Hans G schreef:

  @ zwollenaar in het betoog verwijs ik naar de petitie en daar ligt de nadruk en staat de nadruk met KEEP DE KNIP ALIVE!!! duidelijk in en al die enkele bewoners volgens jou vrezen hetzelfde en laten zich op deze wijze horen.En juist met nog drie basisscholen erbij is en blijft de knip een belangrijk iets en de door jou voorgestelde file ontmoedigd misschien diegene die daar deel van uit maken en hun kindertjes dan met de fiets naar school brengen.En misschien moet jij dan maar een actie beginnen om die knip er evt. uit te krijgen kunnen we elkaar aflossen op het spreekgestoelte.Dus ook voor jou en de rest en voor altijd KEEP DE KNIP ALIVE!!!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!