Handtekeningactie tegen shortcut Stadshagen

zaterdag 23 juli 2011 67 reacties

De pas geopende poort aan de Nijenhuislaan wordt dankbaar gebruikt door wijkbewoners

Omwonenden van de sinds kort opengestelde route over de Nijenhuislaan richting het winkelcentrum zijn een handtekeningactie begonnen in de hoop om de korte route weer gesloten te krijgen. De gemeente Zwolle opende de verkorte route vanuit Werkerhoven richting het winkelcentrum als compensatie voor de werkzaamheden aan de Havezatheallee, die Stadshagen “dubbel op slot” zet. Omwonenden vermoeden echter dat de openstelling een test is voor een mogelijke openstelling van de breeduit bediscussierde “Knip van Stadshagen”.

De gemeente heeft aangegeven dat er na het zomerreces een besluit komt over de veel besproken ‘Knip van Stadshagen’. Ondertussen houdt de knip de gemoederen flink bezig in de wijk. Op deze website www.stadshagennieuws.nl wordt er door omwonenden van Nijenhuislaan bezorgd gereageerd op de tijdelijke openstelling. Zo lieten omwonenden deze website via een e-mail weten inmiddels een handtekeningenactie zijn gestart om de opening weer ongedaan te krijgen.

De redactie Stadshagennieuws ontving veel reacties, zoals onder meer de volgende:  “Er zullen zeker een x-aantal ongelukken gebeuren op de kruising Nijenhuislaan-Hofstedestraat.” En:
“Nu de discussie nog volop bezig is over de Knip wordt al als een “proefballonnetje”deze knip maar even opengegooid.” en “Men moet nog steeds naar dezelfde kant van het winkelcentrum rijden, maar dan wel door een 30 km-zone met veel kinderen op de fiets, ouderen die daar rondlopen met hulptoestellen, of rondrijden in scootmobielen.”

 

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!