Plannen voor Stadshagens eigen duurzame energiebedrijf

woensdag 10 augustus 2011 1 reactie
bron: buurtenergie.duurzaamzwolle.nl

bron: buurtenergie.duurzaamzwolle.nl

De plannen zijn nog in ontwikkeling, maar wellicht kunnen Stadshagenaren in de toekomst klant worden van het duurzame energiebedrijf ‘Buurt Energie Bedrijf Stadshagen’ . Een groep enthousiaste bewoners van de wijk Stadshagen oriënteert zich op duurzame energiebronnen, zoals zon en wind, met als doel duurzame energie op te wekken die de inwoners van Stadshagen als groene stroom kunnen afnemen. Het initiatief is onderdeel van ‘Buurtenergie Zwolle’, waarbij Zwollenaren, verdeeld in 6 zelfstandige wijkgroepen, samen op zoek gaan naar toepassingen van eigen duurzame energie. 

Buurtenergie Zwolle
Buurtenergie Zwolle is een initiatief dat is ontstaan op een informatiebijeenkomst  op 26 april 2011 voor inwoners van Zwolle die een eigen duurzame energievoorziening belangrijk vindt. Op deze bijeenkomst, georganiseerd door de gemeente Zwolle, kwamen zo’n 100 belangstellenden af. Na een inleidende presentatie zijn de belangstellenden in 6 groepen op wijkniveau verdeeld. Vervolgens is geïnventariseerd welke ideeën er leven en wie een actieve rol zou willen bekleden. Bewoners van de wijken AA-landen, Berkum, Park Eekhout, Stadshagen, Wipstrik en Zwolle-Zuid vormen een eigen wijkgroepen.

Buurt Energie Bedrijf Stadshagen
In Stadshagen wordt gewerkt aan het opzetten van een Buurt Energie Bedrijf. Een groep enthousiaste bewoners komt regelmatig bij elkaar om plannen te maken. De groep oriënteert zich op duurzame energiebronnen, zon en wind. Doel is om in de wijk duurzame energie op te gaan wekken. In de toekomst kunnen bewoners van Stadshagen klant worden van het bedrijf en groene stroom afnemen. Bewoners kunnen aandeelhouder worden in het bedrijf, participant. Vrijwilligers, inwoners van Stadshagen, gaan het bedrijf runnen. Het Buurt Energie Bedrijf bevindt zich nog pas in een vroeg stadium: verkennen en oriënteren. Inwoners van Stadshagen moeten dus nog even geduld hebben voor het zover is.

Initiatiefnemers van Buurt Energie Bedrijf Stadshagen

Initiatiefnemers van Buurt Energie Bedrijf Stadshagen

Actie Zonnepanelen
Nu is er door Buurtenergie Zwolle een initiatief gestart van een aantal mensen om collectief zonnepanelen aan te schaffen en daarnaast subsidie aan te vragen bij de Provincie. Om in aanmerking te komen voor die subsidie hebben zijn er genoeg belangstellenden nodig die binnen een straal van 6 km van elkaar wonen. Ook Stadshagen komt hiervoor in aanmerking. Met de subsidie van de Provincie verdien je het PV-systeem binnen ongeveer 10 jaar terug. Tot 28 augustus 2011 kunnen inwoners van Zwolle zich aanmelden via de website Zwolle Zonnestad.

Voor meer informatie: https://sites.google.com/site/buurtenergiezwolle/home

 

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!