Project energiebesparing zoekt inwoners Stadshagen

woensdag 5 oktober 2011

De thema’s duurzaamheid en energiebesparing kent iedereen, maar hoe pas je dit toe in de dagelijkse praktijk? Natuur en Milieu Overijssel, de drie Zwolse woningcorporaties SWZ, deltaWonen en Openbaar Belang en de gemeente Zwolle zijn van start gegaan met het gezamenlijke project ‘Energie maakt je warm’. Doel van het project is om samen met bewoners uit de wijken Stadshagen en Ittersumerlanden hun energierekening omlaag te brengen. Bewoners die meedoen krijgen onder andere een gratis training over energiebesparing, gratis energiebesparende hulpmiddelen en zij maken kans op een wijkprijs van € 1.000.

Geld besparen en CO2 uitstoot verminderen
Energie wordt steeds duurder en het is daarom van belang om er bewust mee om te gaan, zodat de energierekeningen niet steeds verder blijven stijgen. Door een aantal praktische tips kunnen bewoners al makkelijk 10% besparen, wat neerkomt op bijna € 200 per jaar. De betrokken partijen hebben duurzaamheid hoog in het vaandel en willen via dit project, naast het verlagen van de woonlasten, ook de uitstoot van CO2 verminderen.

Enthousiaste inwoners Stadshagen gezocht
Voor dit project zoeken de deelnemende partijen samen met Travers Welzijn een aantal enthousiaste en gedreven inwoners van de wijken Stadshagen en Ittersumerlanden die willen helpen dit project te realiseren. Niet alle inwoners van Stadshagen kunnen zich hiervoor aanmelden. Voor Stadshagen kunnen bewoners aan de Leerlooierstraat, Linnenweverstraat, Wildwalstraat, Houtwalstraat, Raaigras en Reukgras zich hiervoor opgeven. Er is geen voorkennis nodig om mee te doen, wel de motivatie om anderen in de wijk enthousiast te maken over energiebesparing.

Trainingsdata en meer informatie
De trainingsdata zijn op dinsdagavond 8 november (van 19.00 uur tot 22.00 uur), maandagavond 14 november (van 19.00 uur tot 22.00 uur) en dinsdagavond 22 november (van 19.00 uur tot 21.00 uur). Meer informatie is te verkrijgen bij Natuur en Milieu Overijssel: info@natuurenmillieuoverijssel.nl of (038) 425 09 60.

 

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!