Sluiproute in parkeergarage geblokkeerd

donderdag 7 januari 2010

Sluiproute in parkeergarage geblokkeerdDe welbekende sluiproute door de garage onder het winkelcentrum van Stadshagen is geblokkeerd. De gemeente Zwolle wil met parkeerkaartjes voorkomen dat automobilisten de garage gebruiken om van de ene naar de andere kant van de wijk te rijden. De zogenaamde ‘knip’ is ervoor bedoeld om het centrum van de wijk verkeersluw te houden. Al sinds de bouw van het winkelcentrum staat dit plan op stapel, alleen werd er nog lang nagedacht over de toepassing ervan.

Het trekken van parkeerkaartjes bij de slagboom van de garage gaat de automobilist geen geld kosten. Het kaartje kan via een automaat gratis worden omgeruild voor een uitrijkaart. Deze automaten komen boven de loopbaan van het winkelcentrum te staan.

De wijziging van de entree tot de parkeergarage van Stadshagen gaat per 11 januari 2010 in. Verschillende bewoners hebben zich volgens de gemeente via een ‘klankbordgroep’ kunnen uitspreken. Daaruit is gebleken dat de meeste Stadshagenaars voor handhaving van de ‘knip’ zijn en geen alternatief willen.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!