Zwolle koploper prijsstijging woningen in Nederland

maandag 2 augustus 2010

Landelijk gezien zijn de huizen in Nederland in het tweede kwartaal van 2010 zelfs goedkoper geworden in vergelijking met een jaar ervoor. Maar in Zwolle stijgen de huizenprijzen weer. Samen met enkele andere steden in Nederland wist de waarde van een woning in Zwolle zich positief te ontwikkelen met maar liefst 2 procent. Daarmee is Zwolle de grootste stijger van Nederland. Steden als Amsterdam, Haarlem, Enschede en Emmen bleven achter in de prijsontwikkeling. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

In andere gemeentes in Nederland wist de prijsontwikkeling de positieve trend niet te vinden. Over het algemeen werden woningen in Nederland zelfs twee procent goedkoper. Wel nam landelijk gezien het aantal verkochte woningen toe: er werden ten opzichte van het tweede kwartaal in 2009 vijf procent meer woningen verkocht. Waarom de prijzen in de Hanzestad zijn gestegen is niet duidelijk.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!