Zwolle zoekt mensen met innovatieve ideeën

donderdag 26 augustus 2010

ideestadshagenVanaf maandag 6 september legt het college van burgemeester en wethouders haar oor te luister in de stad tijdens de ´Week van de Verbinding´. Heeft u innovatieve suggesties en ideeën voor Stadshagen of Zwolle en wilt u een gesprek aanknopen met burgmeester of wethouders? Kom dan naar de speciale Open Coffee op maandag 6 september van 9.30 tot 11.00 uur.

Tijdens de ´Week van de Verbinding´ – 6 tot en met 9 september 2010 – trekt het college van burgemeester en wethouders Zwolle de stad in om haar oor te luister te leggen. De gebruikelijke agenda is deze week vrijgemaakt om, op uitnodiging, op bezoek te gaan bij allerlei initiatieven en samenwerkingverbanden in de stad.

Maandelijks organiseert een groepje actieve, ambitieuze ondernemers een Open Coffee bij café Mizu, met als doel op informele manier kennis maken met collega-ondernemers en ideeën uit te wisselen. In deze passende setting trapt het college van burgemeester en wethouders de Week van de Verbinding af tijdens een speciale Open Coffee op maandag 6 september van 9.30 uur tot 11.00 uur. Tijdens deze speciale editie van de Open Coffee in het kader van de Week van de Verbinding trakteert het college op een bijzondere kop koffie en worden op ongedwongen en informele wijze ideeën uitgewisseld onder de inspirerende leiding van gastheer Willem Gunneman.

College zoekt innovatieve suggesties en ideeën
Het college heeft in het collegeakkoord aangegeven dat zij graag input wil van de stad om verder uitvoering te geven aan de plannen voor de komende vier jaar. Daarom is zij op zoek naar inspirerende suggesties en innovatieve ideeën van mensen uit de stad. De gemeente krijgt zo een goed beeld van wat er in de stad leeft en waar wensen en behoeften liggen. Zwollenaren kunnen hun suggesties indienen via de speciale website van de Week: www.weekvandeverbinding.nl. Deze staan ook centraal tijdens de Open Coffee.

Week van de Verbinding 2009 in Stadshagen: Ballontennis in Stadshagen
‘Zo normaal als mogelijk en zo specifiek als noodzakelijk wonen’. Wat dat voor hen betekent vertelden Yvonne Boom en Marcia Angerman aan wethouder Martin Knol en gemeentesecretaris Oenze Dijkstra. Yvonne en Marcia zijn twee van de veertig bewoners van een woonvoorziening van de Stichting Epilepsie Instelling Nederland (SEIN) aan het Fonteinkruid in Stadshagen.
Yvonne vertelde hoe haar leven met epilepsie eruit ziet, Marcia liet de woonkamer en haar eigen kamer zien. Beide dames wonen met heel veel plezier in Stadshagen, in een tamelijk gewoon huis, in een normale wijk, middenin de samenleving.
Na de rondleiding door het huis werden Martin en Oenze uitgedaagd voor een potje ballontennis, één van de sport- en spelactiviteiten die met bewoners wordt gedaan. Na dit fanatieke potje tennis was het tijd om door te gaan naar het volgende bezoek.

Week van de Verbinding 2010
Gedurende vier dagen dompelt het college zich volledig onder in de stad. Overdag bezoekt het college in het geheel of opgesplitst in kleinere groepjes allerlei instanties, verenigingen en bedrijven op uitnodiging van deze partijen. De Week bevat daarnaast een aantal openbare en informele bijeenkomsten (ook in de avond) die voor iedereen toegankelijk zijn. Zo krijgen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid in contact te komen met het college.

Zie ook www.weekvandeverbinding.nl en www.twitter.com/verbinding.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!