Jungle aan onverkochte woningen Stadshagen

maandag 15 juni 2009 4 reacties

Woningen aan het Traaipad verdringen zich om verkocht te worden

Stadshagen is momenteel een ware jungle van huizen die te koop staan. In vrijwel elke straat is wel een ‘Te koop’-bord te vinden. In enkele straatdelen is dit zelfs zo erg dat de huizen die NIET te koop staan bijna op één hand te tellen zijn, zoals in de Leiendekkersstraat en het Traaipad. Van alle huizen die in Zwolle te koop staan op de bekende website Funda.nl, komt een kwart alleen al uit Stadshagen.

Eén op vier aangeboden huizen in Stadshagen
Stadshagennieuws.nl telde de aangeboden huizen uit Stadshagen (312) op de website Funda en vergeleek deze met het totaal aantal ’te koop’-staande woningen in Zwolle (1294).  Daaruit blijkt dat één op de vier woningen op de populaire woningsite in Stadshagen staat. Het overschot aan huizen komt vooral op rekening van het wijkdeel Millingen, waar de helft van het Stadshagense woningaanbod te koop staat.

Voorzettende daling aantal woningverkopen
De slechte woningverkoop in Stadshagen (en overigens ook in de rest van Nederland) komt met name door de huidige kredietcrisis. Opvallend is wel dat uit gegevens van het Kadaster blijkt dat er in april een landelijke stijging van het aantal verkochte woningen is in vergelijking met maart, terwijl er in Overijssel nog steeds sprake is van een lichte daling.

Zo boekte het aantal woningverkopen in Nederland in april een kleine winst van 4,8% ten opzichte van de maand maart. In Overijssel is dit -1,36%. Ten opzichte van het jaar eerder is de woningverkoop zelfs met 50% gedaald.

Woningen aan de Leiendekkerstraat hebben moeite een koper te vinden.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!