Gemeente ontvangt ruim 100 reacties ‘knip’

vrijdag 11 maart 2011 35 reacties

Meer dan honderd mensen hebben inmiddels een officiële reactie gegeven op het onderzoek dat de gemeente Zwolle heeft laten doen naar de verkeersknip in Stadshagen. De gemeente bepaalt mede op basis van de argumenten van belanghebbenden op welke wijze de verkeerssituatie in de Zwolse wijk verbeterd kan worden. Reactieformulieren kunnen nog tot en met vrijdag 18 maart ingeleverd worden.

Begin deze maand heeft het Zwolse college het onderzoek openbaar gemaakt dat verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng heeft gedaan naar mogelijkheden om de verkeersknip op te heffen. Op donderdag 3 maart is in Informatiecentrum Stadshagen een drukbezochte inloopbijeenkomst geweest voor wijkbewoners en andere belanghebbenden. De verkeersknip houdt de gemoederen flink bezig en wordt er op deze website druk over gediscussieerd.

Reactieformulier
Tijdens de bijeenkomst hebben al veel bezoekers van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een reactieformulier in te vullen of mee te nemen. Op basis van het formulier wil de gemeente inventariseren hoe de wijk tegen het onderzoek aankijkt en welke argumenten belangrijk gevonden worden in de beoordeling van (oplossingen voor) de verkeersknip.

In de Informatiecentra van de gemeente Zwolle in het stadskantoor (Lübeckplein 2) en in het Cultuurhuis (Werkerlaan 1) is het onderzoek te lezen en liggen reactieformulieren. Via de website van de gemeente Zwolle (www.zwolle.nl/verkeersknip) is het reactieformulier ook te downloaden. Die formulieren kunnen ingeleverd worden bij één van beide genoemde Informatiecentra, of kosteloos per post ingestuurd worden.

Na een collegebesluit over de verkeersknip spreekt de Zwolse gemeenteraad zich uit over de toekomst van de verkeersknip in Stadshagen.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

35 reacties op 'Gemeente ontvangt ruim 100 reacties ‘knip’' »

 • Klankbordgroep schreef:

  Hans G schrijft (de rugbaarheid hieraan is ondertussen meer als duidelijk gemaakt lijkt mij),

  Is dit mede te danken aan de klankbordgroep?

  Di Mistro

 • Hans G schreef:

  @klankbordgroep? denk het niet, tenzij deze de media beheren.Maar kijk eens hoeveel deelnemers we op dit forum hebben het zijn doorgaans dezelfde 5/6, dus dat de meeste mensen het nemen zoals het is en de rest van de bewoners heb ik beschreven in het voorgaande bericht en dus is de tijd lang genoeg geweest niemand heeft er een oplossing,de zg klankbordgroep is nog net zo mysterieus als dag 1 en zal hoogstwaarschijnlijk oplossen in lucht omdat niemand weet hoe lid te worden tegenstanders in principe geen lid mochten worden en het eindoordeel in handen ligt van de politiek en die heeft als streven weg met de knip net zoals deze tot doel had de rotonde bij WC Dobbe,alleen was dat niet onderhevig aan een bestemmingsplan en dat had en heeft Stadshagen wel.Dus voor een ieder die zich tot nu toe heeft ingezet met woord en evt. daad op een gegeven moment zal deze vorm van discussie leiden tot niks en de aard van verwijten e.d. zal escaleren mede door de anoniemiteit van internet want iedereen meld iets onder afkortingen of schuilnaam en hiervan verdenk ik de ” klankbordgroep” het meest,sorry maar dat gevoel heb ik ervan.Dit is niet mijn eindoordeel en ook geen aankondiging van een radiostilte maar de intensiteit zal afnemen alleen de strijdlust blijft bestaan.

 • Hans G schreef:

  vergeet ik toch helemaal mijn motto te vermelden voor alle die nog toetreden tot dit forum: KEEP DE KNIP ALIVE!!!!!

 • M. L. schreef:

  Ik begrijp niet dat sommige mensen denken te weten, dat wij als eerste bewoners van Stadshagen hebben geweten van een Stadshagenmuur, die onze wijk in tweeën splitst.
  Je zal er maar wonen. Als wij ouderen naar de andere kant van het winkelcentrum moeten, voor b.v. arts, moeten wij 8 kilometer omrijden. Hoezo, milieu vriendelijk.

 • WFvN schreef:

  @M. L.

  Wanneer er duidelijk werd dat er een knip zou komen, weet ik niet. Ik ben ook niet de eerste bewoner; toen ik er kwam was Schoonhorst bijna af. De woning heb ik gekocht in 1998. Toen was in ieder geval al bekend van bussluizen en andere zaken omtrent het autoluwe karakter van de wijk. Wellicht dat het voor het oudste gedeelte niet bekend was op het moment dat zij de woning kochten.

  Wel kan ik mij indenken dat het vervelend is om om te moeten rijden, zeker als je echt afhankelijk bent van de auto. Maar ik vraag me af hoe je 8 kilometer óm moet rijden als de route van de ene kant van het WC naar de andere kant met de auto maar 4,7 kilometer is. Dat is dan ook de maximale weg die je óm moet rijden en dus zeker geen 8 kilometer. Wel zou het kunnen dat je in totaal 8 kilometer moet rijden maar dat maakt de directe route (als het binnendoor kan) toch minimaal 3,3 kilometer, die je dus zowiezo al moet rijden, ongeacht de knip.

 • Hans G schreef:

  @ M.L. als ik dan u was en de arts moest bezocht worden zou ik kiezen voor de kaartjes variant. Parkeergarage in kaartje even laten lezen en er aan de aan dere kant weer uit,of de auto beneden laten staan en de resterende 653 meter te voet , scheeld misschien toch 6 KM autorijden(laat ik het ook ruim nemen).En als een van de eerste bewoners had u het wel kunnen weten (bestemmingsplan).Als u nu al 8 KM moet omrijden ,hoeveel KM is het voor naar de huisartsenpost??

 • WFvN schreef:

  @M.L.: welke huisartsenpost bezoekt u? Werkeren of is er een andere?

 • Gerrit schreef:

  @WFvN,

  Nou ik neem aan dat in rapport C&A correcte aantallen zijn wat betreft motorvoertuig verplaatsingen.

  Zonder kennis van zaken was ik zeker op voorhand voorstander van opheffen van de knip, maar denk daar nu toch anders over ivm met aantal voertuigverplaatsingen over de knip.

  @M. L.

  Als je naar arts moet rij je gewoon dichtsbijzijde ingang van het parkeergarage in en u loopt zo naar u arts toe.

 • Di Mistro schreef:

  Allen,

  Di Mistro spreekt!

  http://www.dimistro4.blogspot.com

  Di Mistro

 • Marcel schreef:

  Citaat DiMistro: “wij willen een breed gedragen alternatief aanbieden aan de gemeente raad van Zwolle welke gedragen wordt door de wijk Stadshagen.”

  Ik zou zeggen, ga voor het behoud van de knip. Daar lijkt de meeste draagvlak voor te zijn.

 • Di Mistro schreef:

  @Marcel wij kunnen nu nog geen conclusies trekken.We wachten tot
  vrijdag avond 18 maart 2011. Er is een media offensief ingezet door ons. We wachten nu rustig af op de dingen die gaan gebeuren.

  Klanbordgroep.

  Di Mistro

 • Marcel schreef:

  Ik zal vanavond opblijven en Pauw & Witteman kijken. Kijken wat het oplevert.

 • WFvN schreef:

  Di Mistro is een lange tijd stil en dat notabene zónder aankondiging van radiostilte. Zelfs z’n weblog blijft angstvallig stil. Ook de beloofde grootse media-actie laat nog op zich wachten

  Morgen (of maandag?) mag je je petitie gaan aanbieden bij de gemeente. (waarom loopt die petitie trouwens tot 10-06-2011?)

  Dit kan maar één ding betekenen: er staat van Di Mistro is groots, nee, iets enorms, nee, iets reusachtigs op stapel!! En dat zal vast vandaag en/of morgen en/of maandag gebeuren. Koop alle kranten, neem alle TV- en radiozenders op want dit mag je niet missen!

 • Alexander schreef:

  Zoals ik al zei, is het gewoon een one man show geweest

 • m,van der zwaan,frankhuizerallee schreef:

  gelieve geen doorgang i.v.b.met de drukte op en aan de frankhuizerallee en ongezonde toestanden.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!