Vrijmarkt en fietsoptocht op Koninginnedag

Aankomende zaterdag kleurt heel Nederland weer oranje voor Koninginnedag. Ook Stadshagen viert dit feest mee met vele activiteiten rondom het Cultuurhuis in Stadshagen. Zo is er een fietsoptocht onder begeleiding van muziekvereniging Nooit Gedacht uit Windesheim en kan iedereen op koopjesjacht of uw eigen spullen verkopen op de vrijmarkt rondom het Cultuurhuis. Hiervoor zoekt de organisatie nog wel vrijwilligers.

Fietsoptocht
De werkgroep Kinderactiviteiten van Stadshagen Totaal, heeft weer een leuk programma in elkaar gezet met voor ieder wat wils. Het feest begint s´ morgens met de fietsoptocht met als thema ´Later word ik.. (beroepen)’. Dus alle kinderen uit Stadshagen: versier je fiets of kar in dit thema, verkleed jezelf als bijvoorbeeld brandweerman of juf en wie weet win je nog een mooie prijs als de jury jouw fiets het mooist vindt. De verzamelplaats van de fietsoptocht is het basketbalveld op de hoek van het Buidelmos en de Mastenbroekerallee. Daar kan je vanaf 9.45 uur je fiets aan de jury laten zien.  Zet je fiets wel direct in het juiste leeftijdsvak. ( Alleen kinderen die hun fiets versierd hebben in het thema komen in aanmerking voor een prijs).

Om 10.15 uur vertrekt de fietsoptocht onder begeleiding van vrolijke muziek van Muziekvereniging Nooit Gedacht uit Windesheim. De optocht zal eindigen in het winkelcentrum waar het feest verder voortgezet zal worden. Direct na de optocht zal bekend gemaakt worden wie zijn fiets het mooiste versierd heeft. Een jury zal per leeftijdscategorie een keuze maken.

Vrijmarkt
Vanaf 11.00 tot 14.00 uur kan iedereen naar hartelust op zoek naar koopjes op de vrijmarkt. Heeft u zelf nog spullen om te verkopen? Zoek dan een plek rondom het Cultuurhuis om uw spullen te verkopen. U kunt uw spullen niet in het winkelcentrum kwijt! Aanmelden is niet nodig.

Vrijwilligers
De vrijmarkt kan alleen doorgaan als er voldoende vrijwilligers zijn die willen helpen tijdens en na de vrijmarkt. Zijn er geen aanmeldingen, dan gaat de vrijmarkt niet door! U kunt u opgeven om te helpen: gerlinde1973@hotmail.com