SP Zwolle pleit voor koudetoeslag minima

vrijdag 15 januari 2010

De SP in Zwolle wil dat het Kabinet een koudetoeslag toekent aan de minima in Nederland. Sinds midden december is er al sprake van stevig winterweer en dat leidt volgens de partij in alle huishoudens tot fors hogere stookkosten. Voor mensen met een laag inkomen kan dat bij de jaarafrekening van het energiebedrijf een forse aanslag op het gezinsbudget betekenen. In 2009 zijn de energieprijzen van Essent al gestegen met 9%, een gemiddeld huishouden betaald ongeveer € 103,- meer dan in 2008.

Financieel zwaar weer
SP-lijsttrekker Tjitske Siderius: ” Velen houden met moeite het hoofd boven water. Terwijl de prijzen voor huur, energie, boodschappen en zorgpremies alsmaar stijgen, weigert het Kabinet om de minima te compenseren of de uitkeringen te verhogen. Het is wat ons betreft nu echt tijd voor een toeslag, zodat ook mensen met minder inkomen in staat zijn hun energierekening te betalen, zonder in financieel zwaar weer te komen.”

Kabinet overtuigen
De SP in Zwolle roept het college op om – in samenwerking met andere gemeenten – het Kabinet te overtuigen van deze compensatie voor mensen met een laag inkomen. Volgens de partij is het Nibud in staat om een correcte inschatting te maken van de bovengemiddelde kosten die moeten worden gemaakt. Siderius:Juist in deze kille tijden moeten we de minima niet in de kou laten staan.”

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!