‘Hangjongeren’ Twistvlietpark organiseren High Tea

maandag 17 september 2012 7 reacties

Eén van de plekken waar jongeren in het Twistvlietpark graag afspreken

Ze zouden rommel maken, voor overlast zorgen, asociaal zijn naar omwonenden en geen rekening houden met derden. De discussie over jongeren rond het Twistvlietpark en de Wade in het winkelcentrum gaat zo al jaren en beleeft meer dalen dan pieken. Maar de jongeren laten zien dat dit stigma niet hoeft te kloppen. Want op 23 september organiseert de jeugd in het Twistvlietpark een High Tea voor de omwonenden. Een uitgelezen kans om met elkaar in gesprek te komen, want de dialoog komt maar moeizaam van de grond. Zo bleek wel uit een recent gehouden discussieavond over hangjongeren.

Onbegrip
Het initiatief van de jongeren, in samenwerking met Level-Z, is bijzonder te prijzen.  Tijdens de door de VVD georganiseerde discussieavond over de jeugd bleek dat de bewoners het moeilijk vinden om naar de jongeren toe te gaan om in gesprek te raken. De jongeren zelf proberen wel een hanrdreiking te maken, maar stuiten voor hun gevoel vaak op onbegrip. Dat met deze high tea een opening wordt geboden om eens ontspannen met elkaar te praten is daarom een goed initiatief om met open vizier begrip voor elkaar te kweken.

De High Tea is op 23 september en begint om 15:00 uur en eindigt om 18:00 uur.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

7 reacties op '‘Hangjongeren’ Twistvlietpark organiseren High Tea' »

 • Mop schreef:

  Wat een leuk idee! Ik hoop dat het iets oplevert. In elk geval hulde voor de ´hangjongeren´.

 • Ben Thuis schreef:

  Goede zaak! Klasse actie van de(hang)jongeren.

 • jojo schreef:

  “Ze zouden rommel maken, voor overlast zorgen, asociaal zijn naar omwonenden en geen rekening houden met derden. De discussie over jongeren rond het Twistvlietpark en de Wade in het winkelcentrum gaat zo al jaren en beleeft meer dalen dan pieken.”

  Dit is toch geen discussie maar de waarheid , als ze nu gewoon hun klerezooi opruimen en dus het park schoonhouden inclusief het water waar het vele flessen en blikken ronddrijven omdat dat veel makkelijker is dan even naar de prullenbak te lopen. Helaas verplaatst de rommel zich nu ook naar de skatebaan en het bijgelegen speeltuin met kabelbaan, ook daar ligt het nu vol met kapotte bierflessen . Je kind zal er maar invallen met alle gevolgen van dien want veel glas ligt ook onder het zand. Dus vervuilers willen jullie dat o je geweten hebben , ga jullie schamen.

 • Blauwvinger schreef:

  @jojo,

  Kun jij mooi aanhoren wat ze daar aan gaan doen de 23e september.

 • jojo schreef:

  Gaan we samen bakkie thee drinken dan ?

 • Blauwvinger schreef:

  Jojo,

  En saampjes praten ……

 • Roos schreef:

  Helaas ik heb regelmatig last van de hangjongeren in Stadshagen.

  In stadshagen hebben we ook last van het verwende kind syndroom.
  Geef jongeren grenzen en geef ze straf als ze iets doen dat niet door de beugel kan. Laat ze niet ongestraft troep maken en mensen lastig vallen. We zien dit soort jongeren ook terug in de schoolbanken, zij die weinig uitvoeren, niet echt iets willen doen om vooruit te komen, gepamperd als ware prinsjes en prinsesjes. Bedrijven zitten niet te wachten op dit soort generaties die teveel gepamperd worden. Ik heb liever geen high-tea, maar jongeren die welopgevoed en welgemanierd zijn en ik weet dat ze bestaan, maar er zijn jongeren die in Stadshagen rond hangen en de boel verpesten voor anderen.

  Dus stop dit soort jongeren te pamperen en zorg dat ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!