‘Hangjongeren’ Twistvlietpark organiseren High Tea

maandag 17 september 2012 7 reacties

Eén van de plekken waar jongeren in het Twistvlietpark graag afspreken

Ze zouden rommel maken, voor overlast zorgen, asociaal zijn naar omwonenden en geen rekening houden met derden. De discussie over jongeren rond het Twistvlietpark en de Wade in het winkelcentrum gaat zo al jaren en beleeft meer dalen dan pieken. Maar de jongeren laten zien dat dit stigma niet hoeft te kloppen. Want op 23 september organiseert de jeugd in het Twistvlietpark een High Tea voor de omwonenden. Een uitgelezen kans om met elkaar in gesprek te komen, want de dialoog komt maar moeizaam van de grond. Zo bleek wel uit een recent gehouden discussieavond over hangjongeren.

Onbegrip
Het initiatief van de jongeren, in samenwerking met Level-Z, is bijzonder te prijzen.  Tijdens de door de VVD georganiseerde discussieavond over de jeugd bleek dat de bewoners het moeilijk vinden om naar de jongeren toe te gaan om in gesprek te raken. De jongeren zelf proberen wel een hanrdreiking te maken, maar stuiten voor hun gevoel vaak op onbegrip. Dat met deze high tea een opening wordt geboden om eens ontspannen met elkaar te praten is daarom een goed initiatief om met open vizier begrip voor elkaar te kweken.

De High Tea is op 23 september en begint om 15:00 uur en eindigt om 18:00 uur.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!